Ha el tudod olvasni ezt a cikket, akkor a problémáidat is meg tudod oldani...

Mutatom az első és legfontosabb lépést....

Megvan az amikor fényképezőgéppel vagy telefonnal fotózni akarsz, de az csak nem találja a fókuszt és csak egy homályos valamit látsz? Erőlködsz, a gép is és továbbra sem éles a kép. Nem érted mi nem stimmel, te mindent ugyanúgy csináltál, mint eddig. Nem változtattál semmit, nem állítottál át semmit,  mi van akkor most?

 

Ilyenkor azonban valamit mégis változtatni kell, mert ebből fotó nem lesz.  

 

Ez nem egy technikai blog, tőlem ne várj műszaki tanácsot és ha veled sosem történt még az életedben ilyen, hogy homályossá vált a “kép”, akkor ez nem a te cikked és nyugodtan görgess tovább. Ha nyomokban magadra ismersz és neked is van hasonló élményed, maradj.

Ha már egy ideje pörög benned valami, amin hiába erőlködsz, gyűrsz, csak nem akar kitisztulni, akkor jó helyen jársz, van megoldás.  

 

Einstein mondta  „Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen”. 

 

Ugyanez történik a fenti homályos képnél is. Ha nem változtatsz semmit, akkor a kép sosem fog kitisztulni, hacsak nem automata fókuszos a géped, de mint mondtam ez nem egy tech blog. A logika szerint vagy közelebb mész és jobban rázoomolsz, ami általában még több erőlködést okoz és talán pont a fától nem látod az erdőt.

 

A másik ha picit eltávolodsz és nagyban szemléled az adott dolgot. Itt már megvan az esély, hogy jobban és másként látsz rá és kezd kitisztulni a kép.  

 

Nagyjából ugyanez szokott történni ha problémát oldunk meg. Ne felejtsd el, hogy az eddig benned lévő gondolkodás- és viselkedésmódok amik meghatározták, hogy hogyan is oldottad vagy nem oldottad meg az esetleges problémáidat. Ezzel térjünk is vissza Einsteinre. Hogyan is várható el más kimenetel, ha mindig is ugyanazt teszed újra és újra és újra.

Félre ne érts nem azzal van a gond ha megpróbálod és hibázol, mert az jó, abból tanulni lehet. Véleményem szerint, nincs is igazán hibázás, hanem inkább én megtapasztalásnak hívom. Hibázunk, tanulunk, fejlődünk, ettől lesz több, jobb és mélyebb tudásunk.

A  lényeg, hogy ne kövesd el ugyanazt a hibát újra és újra vagyis visszatértünk a valamin változtatáshoz.  

 

Ha sikeres az életed és elégedett vagy minden téren akkor gratulálok és jól csinálod, tényleg. Ahhoz a boldog kisebbséghez tartozol, akik felismerték a fentieket és sikeresen tettek is életük jobbra fordításán. Jól csinálod, csak így tovább! 

A többség viszont nem ilyen és nincs is igazán jól. Kínlódnak így vagy úgy. Szenvednek egy nem kielégítő munkahelyen, boldogtalanok a párkapcsolatukban, nem érzik magukat elég jó szülőknek, nem keresnek eleget... azt hiszem tudnád folytatni a sort kedves olvasóm.  

Ha te még mindig olvasod ezt a cikket akkor azért vagy itt,  mert keresed a megoldást és szeretnél végre a homályos fókusz helyett kristálytiszta képet kapni.  

 

Ahhoz, hogy változzanak a dolgaid, változtatnod kell.

 

Ezt nem lehet megúszni. Döntened kell, hogy akarod-e vagy sem és bármi legyen is az, az a te felelősséged. Csak szólók a nem döntés is döntés és Einstein is megmondta.  A jó hír, hogy a lehetőségek köre nagyon széles és sok-sok rendkívül jó gyakorlat már apróságnak tűnő, de hatékony változást tud előidézni. Kézenfekvő ha az egyik legfontosabbal és egyben az egyik legnehezebbel kezdjük. Készülj fel, nyers és talán túl kemény is lesz.   

 road-under-the-road.jpg

Egyetértesz vagy elutasítod?  

 

A világ tartozik neked vagy Teljes felelősséget vállalsz és dolgozol érte?  

Ne hibáztasd többé az embereket.

Ne hibáztasd többé a szüleid. 

Ne hibáztasd többé a rendszert.

Ne hibáztasd többé a kormányt. 

Ne hibáztasd többé a vallást, az atyaúristent, a barátaidat, az anyád, a tanáraidat, a főnököd. 

 

Egy totálisan más helyen lehetnél jövő ilyenkorra, ha teljeskörű felelősséget vállalnál MINDENÉRT az életedben. Mert ez a te életed. 

Azt csinálhatnád, amit szeretsz minden egyes nap és még pénzt is kereshetsz vele.  

Élhetnél bárhol, ahol csak akarsz és bárhogy, ahogy akarsz. 

Kereshetnél bármennyi pénzt, és nem számít milyen keveset vagy sokat akarsz keresni. 

 

De tudnod kell mit akarsz és azt akarnod kell meg is tenni.

 

EZ AZ A PONT ahol a legtöbb ember elbukik. Az emberek  csak MONDJÁK mit akarnak, de teljen mást vagy az ellenkezőjét TESZIK. 

Ha már egy pár hónapja vagy pár éve ebben a mókuskerékben pörögsz, akkor kérdezd meg magadtól 

 

Ez az amit akarok és ez az ami mellett elköteleződtem? 

 

Ha nem, akkor vágj/dobj ki és pótolj MINDENT ami nem visz közelebb a céljaid felé. 

Olyan dolgokkal amik viszont igen.  

Ha itt elbártalanodsz vagy felbosszantottad magad és azt mondod, franc essen ebbe és nekem ne mondja meg senki a tutit, igazad van. Én nem mondom meg mit csinálj és nem tanácsot adok, én azt kérem, hogy olvasd végig az utolsó pár sort és vállalj a saját életedért felelősséget.

A te életed, azt csinálsz vele amit akarsz, csak a tiéd.  

Szeretettel, 

Donola 

 

Ui: ha ezen túl vagy és egyetértesz, akkor a legnehezebbel megvagy.  

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A boldogság meséje

Hogyan ad interjút egy párkapcsolati és önismereti coach?

Ki is vagyok én? Hogy lettem az, aki ma vagyok?